Bergentocht 2014


Met nog 2 maanden te gaan, zijn de voorbereidingen echt begonnen. De eerste wervingsberichtjes zijn verstuurd en ons Step-to-Moove team is al lekker aan het groeien. Ondertussen vordert de training ook gestaag. Nu de dagen weer wat langer zijn, nemen ook de trainings kilometers weer wat toe.

Bergentocht2013-01262[1]Ook de Fiat heeft zijn check-up gehad en is weer helemaal fit om de Utrechtse Bergen te gaan beklimmen. Voor alle informatie www.bergentocht.nl, maar wil je alleen een financiële bijdrage leveren, dat kan en mag natuurlijk ook !
www.bergentocht.nl/robert-van-wanrooij. Je komt dan op mijn persoonlijke actie pagina. Elk steuntje in de rug is van harte welkom.

Met vriendelijke groet, Robert

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen:

Namens het hele team wil ik u hele fijne feestdagen wensen en een gezond, gelukkig en sportief 2014. We gaan in 2014 weer ons best doen om geld voor kankeronderzoek in te zamelen, het is en blijft hard nodig! Omdat Stop Hersentumoren rechtstreeks contact onderhoud met de onderzoekers, weten we zeker dat elke Euro op de goede plek terecht komt. Geen strijkstok of liggende gelden, maar uw donatie komt terecht waar hij terecht zou moeten komen en brengt de genezing van deze ziekte weer een stapje dichterbij. Hopelijk wilt u u ons daar volgend jaar bij steunen.

Met hartelijke groet, Robert

Het is weer volbracht !

Volbracht:

1 Juli 2013 !
We hebben het weer volbracht. Alle teamleden hebben vermoeid maar ongeschonden de finish gehaald. SUPER GEDAAN !
Ook mijn 80 kilometer steppen zit erop. Ruim 4,5 uur op de step om het goede doel te ondersteunen.

IMG_1999

Het weer was perfect en op een paar kleine onduidelijkheden in de route na is alles vlekkeloos verlopen. Onze dank daarom aan de organisatie, voor alle het werk, vrije tijd en slapeloze nachten.

Alle teamleden SUPER BEDANKT, dankzij jullie deelname en werving van donoren hebben we meer dan € 7.000 opgehaald en een significante bijdrage kunnen leveren aan dit evenement. Hopelijk doen jullie volgend jaar weer mee !

IMG_1973

De laatste loodjes…

Laatste loodjes:

Het aftellen is begonnen, nog 3 dagen voordat de allereerste Bergentocht van start gaat… en meteen al met een record aantal deelnemers ;o)
Dat was een beetje flauw natuurlijk, feit is dat het aantal aanmelding de stoutste verwachtingen heeft overtroffen. Zondag zullen er een kleine 800 deelnemers van start gaan en proberen te voet, met de fiets of per step hun sportieve prestatie/belofte in te lossen voor hun sponsoren.
Ook team Help to Moove is er klaar voor. De kilometers zitten in de benen en alle neuzen staan dezelfde kant op (richting Finish). Als team zijn we er in geslaagd om ruim € 6.000 aan sponsorgeld te verzamelen en daar zijn we best trots op. We kunnen hiermee een significante bijdrage leveren aan nieuwe onderzoeken! U kunt ons nog steunen. Ga naar de actie pagina’s via www.Bergentocht.nl, druk op de DONEER button en selecteer de deelnemer wie u wilt ondersteunen. Of… kom kijken in Amerongen om ons aan te moedigen op één van de Bergen op de Utrechtse Heuvelrug. ZONDAG 30 JUNI moet het gaan gebeuren maar wij hebben er zin in !

Tot ziens of horens, Robert

Trainen, trainen, trainen…

Trainen geblazen:

De afgelopen week hebben 8.000 fietsers en wandelaars weer een fantastische prestatie neergezet. Niet alleen hebben ze de Alpe d’Huez bedwongen, maar hebben ruim 25 miljoen Euro aan sponsorgeld binnengehaald voor het KWF, ongelooflijk !
Onze sponsortocht voor www.hersentumoren.nl staat daar dan wel bij in de schaduw, maar ook hier zitten we al boven de 500 aanmeldingen en het aantal blijft stijgen! Je kunt je nog opgeven tot 23 Juni !!

De sponsorteller staat nu op ruim €78.000, ons doel: €250.000 waarmee 2 grote onderzoeken kunnen worden opgestart. Dit sponsorgeld wordt direct (en voor 100%) aangewend om onderzoek naar hersentumoren op te starten. Er is geen tijd te verliezen, hoe eerder er resultaten worden geboekt, hoe meer mensen er van kunnen profiteren.

Tot 30 Juni is het hard trainen geblazen. Elke week probeer ik toch minimaal 80 kilometer te steppen (over verschillende dagen verdeeld), wat gezien alle overige drukte niet altijd meevalt. Zaterdag 15 Juni zal dan de laatste langere tocht zijn, de Steprace van Rotterdam naar Den-Hout, 56 kilometer!
Zondag 16 Juni zal het Help-to-Moove team zich als team gaan voorbereiden op de Bergentocht. In en rond Amerongen gaan we het parcours verkennen zodat we 30 Juni goed voorbereid van start kunnen.

Jij kunt ons nog supporten !
Hoe ??? Dat kan op verschillende manieren (kleine donaties zijn van harte welkom, maar misschien heb je wel andere ideeën of acties).
Hiervoor kun je contact met me opnemen: imoove69@gmail.com of 06-38905804.

Met vriendelijke groet,
Robert van Wanrooij

De tijd begint te dringen !

Dringende tijd:

30 Juni komt met rasse schreden dichterbij. Er is nog niet meer heel lang te gaan voordat we de “Utrechtse heuvels” zullen bedwingen. De afgelopen weken al wel getraind: 25, 30 kilometer, maar de langere afstanden moeten toch nog echt in de benen. De tijd begint te dringen en dwingt ons steeds om keuzes te maken. Steken we tijd in het ene, dan komen we aan andere dingen vaak niet toe. Zijn we druk aan het trainen, dan schiet het voornaamste doel van deze actie, het verwerven van (sponsor)geld, er soms bij in.

Wilt u ons daarom helpen om verder onderzoek naar (hersen)kanker mogelijk te maken, dan heeeeel erg graag !
U kunt daarvoor naar mijn actie pagina (of naar dat van mijn teamgenoten natuurlijk ;o) ) op www.bergentocht.nl/robert-van-wanrooij
Zoekt u op team naam dan zoekt u op Help to Moove.

Met hartelijke groet, Robert

De voorbereidingen nu echt begonnen

Aan de slag:

Met nog een kleine 3 maanden te gaan, zijn de voorbereidingen echt begonnen. De eerste wervingsberichtjes zijn verstuurd en ons Help-to-Moove team is al lekker aan het groeien. Zeker nu verschillende disciplines aan bod komen en we lekker in Nederland blijven, blijken er nog meer mensen gemotiveerd om mee te doen aan de Bergentocht. Tot nu toe bestaat het team Help to Moove uit:
– Yvette van Wanrooij (10 km lopen)
– Susan de Witt (25 km fietsen)
– Paul van de Beek (75 km fietsen)
– Jeroen Trommel (44 km mountainbike)
– Coen van Wanrooij (50 km steppen)
– Hein Voss (75 km steppen)
– Robert van Wanrooij (75 km steppen)
– …… (wie volgt ?)

We hopen dat er toch nog minstens 5 personen zullen aansluiten !! Het wordt dus een mooie happening, waar we ook logistiek het een en ander nog voor te bereiden hebben.
Ondertussen vordert de training ook gestaag. Nu de dagen weer wat langer zijn en de temperatuur voorzichtig aan het vriespunt weet te overstijgen, nemen ook de trainings kilometers weer wat toe.
Vorige week een lekker tochtje richting Vianen, afgelopen zaterdag een hele fijne tocht georganiseerd door stepteam Amersfoort (bijna 60 kilometer). Zondag 14 April is er een eerste gezamelijke training voor deelnemers aan de Bergentocht en …. iedereen is welkom. Dus twijfel je nog ? Kom gerust even kijken !
Voor alle informatie www.bergentocht.nl, maar wil je alleen een financiële bijdrage leveren, dat kan en mag natuurlijk ook !
www.bergentocht.nl/robert-van-wanrooij. Je komt dan op mijn persoonlijke actie pagina. Elk steuntje in de rug is van harte welkom.

Met vriendelijke groet, Robert

Eerste training

Training weer begonnen:

Ondanks de winterkoude, afgelopen weken weer voor het eerst de step ter hand genomen. Al een paar maanden had deze werkeloos in de schuur gestaan (en niet eens mijn eigen schuur ;o), sorry Hein)!! Alhoewel het weer even wennen was, toch weer met veel plezier door het IJselsteinse achterland. Wel een vervelende koude wind, maar dat hoort er dus eenmaal bij in deze tijd van jaar. Na een flinke 30 kilometer een lekkere douche en een warme beker thee, dat doet een mens weer goed!
De tijd om na te denken over mogelijke acties voor het werven van sponsoring breekt dan ook weer aan. Omdat we dit jaar waarschijnlijk een mooi groot team willen formeren, zou zelfs een team-naam sponsor tot de mogelijkheden kunnen behoren! Wie heeft er ideeën ?? Wie kan er helpen ??
Daarnaast hebben we nog een aantal fraaie Step-to-Moove T-shirts over van vorig jaar… maar omdat ze tijdloos zijn, zullen ze ook zeker in 2013 niet misstaan! Wie maakt ons los, zodat we met dit sponsorgeld nieuwe leuke acties kunnen opstarten.

shirts1aanbieding

Speciaal voor trouwe volgers kunnen we de T-shirts voor een speciale prijs aanbieden € 17,50 (in plaats van € 24,95). Heb je interesse, laat het me weten met een kort e-mailtje (imoove69@gmail.com).

Opening hersentumor centrum

>Opening Hersentumor centrum Erasmus:

Minister Schippers van Volksgezondheid opent donderdag 10 januari 2013 in het Erasmus MC het eerste Hersentumorcentrum van Nederland. In het centrum werken verschillende disciplines, waaronder neurologen, neurochirurgen, neuro-oncologen en radiotherapeuten nauw samen. Daardoor kunnen artsen hun patiënten beter en op heel persoonlijke wijze behandelen. De samenwerking geeft ook het onderzoek naar hersentumoren een nieuwe impuls waardoor snellere innovatie in zorg en wetenschap mogelijk wordt.

Gelukkig Nieuwjaar

Gelukkig Nieuwjaar:

Graag wil ik iedereen (op deze enigszins onpersoonlijke manier) een geweldig, gelukkig maar vooral gezond 2013 toewensen!
Sinds de start van mijn Step to Moove avontuur ben ik er weer achter gekomen dat dit helaas geen vanzelfsprekendheid is. Ik hoop dat er mooie wensen mogen uitkomen voor degenenen die daar (nog) zo naar verlangen.
Het is ook een tijd van (goede) voornemens. Beter letten op wat je eet en meer bewegen zijn de meest gehoorde onderwerpen dezer dagen. En ik maak daar geen uitzondering op dus…. ga ik dit jaar weer steppen voor het goede doel: Steppen tegen Kanker. Dit jaar geen Alpe d’Huez (in ieder geval niet officieel, maar wie weet?) maar een @bergentocht in Nederland. De uitdaging zit hem dan niet zozeer in de hoogtemeters, maar in de afstandsmeters. Mijn doel is 75 km steppen en wat is die van jullie??
Dit jaar is er geen drempel van een minimum sponsorbedrag, dus bijna iedereen kan meedoen (wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken en steppen natuurlijk). Meld je dus aan!
We gaan dit jaar proberen 1 groot team van steppers te formeren vanuit IJsselstein en samen minimaal 1x per maand te gaan trainen als voorbereiding. Maar ook stappers en fietsers kunnen zich natuurlijk aansluiten bij dit sportieve, maar vooral ook gezellige team. Nu nog even nadenken over een mooie naam en dan gaan we los…
Wie doet er mee ?? –> Meer informatie kun je vinden op www.bergentocht.nl
Jullie horen weer snel van mij en met hartelijke groet, Robert